lauantai 8. elokuuta 2009Kuva näpsästy tässä elokuussa viime viikolla.

Kuu oli kuin Oltermanni, niin että pakko oli juosta ulos näpsäseen kuva.

Viime viikolla paitsi, että otin kuvia, kirjoitin myös pitkän ja hartaan blogikirjoituksen. Loppuun lisäsin vielä runon, joka ihan sillä hetkellä mielessäni pyöriskeli. Alkuun laitoin kuvan, jossa rinta rottingilla lausun runoa Isonkyrön vanhassa kirkossa kynttilöiden loimeessa. Tai LUULIN, että lausun ja LUULIN, ETTÄ LAITOIN. Seuraavana aamuna tarkistin mimmoselta loistelias runoseni kuulostaa ja näytästää ja huomasin kauhukseni läiskässeeni kirkkoherramme kuvan alpuumiini. Alla teksti: Tässäpä MINÄ , KAISA, lausun omitekoista (rykäys)runoa vanhassa kirkossa.

Kiittelin mielessäni, että blogiani ei lue vielä kukaan. Olisivat ihmetelleet ja laittaneet sanan kiertämään, että se Kaisa kovasti näyttää harmaantuneen ja partakin näyttää oikein elinvoimaiselta.

HUH HUH. Pakko oli poistaa koko juttu. Kuulin kyllä Charles Hermanilta, että ei aina tartte koko blogihistoriaa poistaa. Voi kuulemma poistaa minkä kohdan vaan, vaikka kuvan ainoastaan. Minä en kerinnyt moista näpykkää katsella, vaan kämmenet hioten ja kitalaki kuivana POISTIN KAIKEN, kun ensimmäinenkin siihen luvanantava näppylä osui harittaviin silmiini. Niin... tuli mieleen jälleen kerran Charles Hermanin sanat:LIIAN MYÖHÄÄN!

Hui kauhistus!!! Parta ja kaikki.

Toivottavasti runoratsu laukkaa nyt sitten kahta kiivaammin tämän jutun lopussa!

Magnus jakoi tänään kolmesataa (300) kutsua telttapäiville, jotka alkavat ens keskiviikkona Isonkyön keskustassa. Minä sain piirtää kutsulappuun kuvan. Teema on tänä vuonna RAKAS IHMINEN. Viime vuonna teema oli
JEESUS KUTSUU. Sain piirtää silloin myös Laihian kutsuläpykän ja laitan siitä kuvan tähän mukaan, koska siitä tuli aika hieno, vaikka itse sanon.Laittaisin tämänvuotisenkin, mutta Magnus ei onnistunut KANNAAMAAN sitä (hänen omaa ilmaisua käyttääkseni) tiedostoihimme.
HMPH...en onnistunut minäkään..no ei voi mitään, enkä kyllä uskalla Charles Hermannilta kysyä mitään tähän blogiin vähänkään viittaavaa.

Leivomme teltalle runsaasti nisuja ja kissautamme hyvät kahvit, jotka sitten hyvien puheiden päälle juomme.
Telttapäivät ovat riemastuttavia. Toivottavasti porukka jaksaa tulevaisuudessakin äksätä päivien eteen ja rukoilla runsaasti. Meillä on ihan uusi teltta ja jos ilmat ovat suotuisat, niin varmaan joku kirkolle ja teltalle lähteekin. Unohtui sanoa, että kutsuja ja lehtiä jaetaan kaikenkaikkiaan tuhatviisisataa (1500) Magnus jakoi niistä ne kolmesataa. Minä en jaksanut lähteä. Minulla oli väsy ja kuuma ja hiki ja örkötti ja kenkutti ja ...
Menin sitten asioikseni kerämään pari desilitraa mustia viinimarjoja, etten olisi vaikuttanut laiskalta.
Huomenna on vävymme Eerikin syntymäpäivä. Hän täyttää 44 vuotta! Ostimme hänelle muumimukin. Siinä on muumipappa ongella. MINÄKIN HALUAN MUUMIMUKEJA SYNTYMÄPÄIVÄLAHJAKSI!
Ei ole pitkää aikaa siitä, kun ostin vävyllemme joululahjan! Kuulit aivan oikein: EI OLE PIKÄÄ AIKAA SIITTÄ, KUN OSTIN VÄVYLLEMME JOULULAHJAN!!! Olin kyllä ostanut lahjan aikoinaan ja oikeaan aikaan, eli aatonaatonaatonaattona, mutta vahingossa söin sen, tai tietysti NE. Ostan aina joka joulu Kallen kaviaaria PARI isoa pötkylää. En pystynyt olemaan HIVENEN maistamatta ja sitten söin ne molemmat (avattuahan ei voi antaa ja YHTÄ tuuppia ei KEHTAA antaa).
Huomenna tulevat meille ja annamme mukin, jonka kripaan sidon pikkuruisen lahjanarun, ja laulamme:
Eerikin syntymäpäivä on koittanut
elä-elä-elä eläköön!
Syvä intosi älköön laimetko
se kestä-kestä kestäköön!
Sutisunffati rallallei
elä terveenä, terveenä HEI, HEI, HEI!
Pidä pörssisi aina kunnossa
Jeesus auttakoon sinua!

Alkuperäisessä laulussa on lopussa sanat: "onni potkikoon sinua", mutta olemme Magnuksen kaa vaihtaneet sanat meidän mielestä paremmin sitä kuvaavaksi, mitä MET tahdomme synttärisankareille toivottaa.
En kirjoita muuta runoa nyt tällä kertaa, koska tuo laulu korvaa hulppeesti parikin omitekoista runovärssyä.

JK. Tarkatellessani kirjoitustani ja ruokotakseni pahimpia kieliopillisia lapsuksia, huomasin, että kuvake olikin kiepsahtanut jutun alkuun.
Noh...ei se mitään. Näkyyhän se siitäkin.

1 kommentti:

pau kirjoitti...

Täällä mä hörötän
kun juttuas luen
sulla on sana hallussas
jatka, Chaicha, jatka (sopii Charlesin ja Magnuksen kans yhteen, mun mielestä)
mäkin jatkan lukemista
vaikka Tero olan takana vinkuu vuoroaan koneelle.