perjantai 14. elokuuta 2009

Syyssähtävää


Olen haaveillut takapihallemme uima-allasta. Hurjimmissakaan unelmissa en ajatellut kuvankaltaista plastiikkakupposta. Todellisuus on aina tarua ihmeellisempi, mitä uima-altaisiin tulee.
Siinä me molskimme Viivi, Joona ja mä. Mag... Mauno sanoi. että "ei saa kirioottaa salanimiillä. Pitää olla oikiat nimet! "
Okei sitten. Täst´edespäin nimet ovat niin, kuin ne kirkonkirjoihin on präntätty, paitsi erityistapauksissa, joista aina on merkintä (nimi muutettu).
Magnus (nimi muutettu) lähti aamusella heti parturiin ja minä koneelle, koska edessä on TODISTUSPUHEENVUORON kirjoittaminen tänään teltalle. Aion sepittää myös uudenuutukaisen runonkin illaksi. Olen veivannut kaikki runoni about kolmeenkymmeneen kertaan, kun olen päässyt estraadeille (paitsi tietenkin näitä plokkausrunoja) ja kuulijakunta näyttää kertakerran jälkeen vajoavan syvemmälle tuoleihinsa ja kasvot tuntuvat kelmistyvän varje gång (ruotsksi siksi, etten ole kertaakaan painanut tuota åå nappia).
Vielä altaaseen palatakseni, niin se on pyyhitty ja puunattu vihreästä lillingistä putipuhtaaksi ja kääritty säilytyslaatikkoon, ikävä kyllä, ens kesää varten. Luulen nimittäin, että SALUDOT (eräs mummeli aina sanoi saldoansa saludoksi. Siihen hyvään vanhaan aikaan, kun postissa vielä oli pankki) eivät yllä uima-altaan pykäämiseen. Hmmph!
Eilinen ilta meni teltalla tosi hyvin. Yli kuudesta miljarttista ihmisestä 70 kpl oli tullut paikalle.
Korvapuusteja olin varannut mukaan kuusikymmentäyhdeksän kappalta.
Annoin Maunolle sanattoman viestin: pidin suuta ammollaan, näytin sitä etusormella ja pudistin tiukkana päätäni ja osoitin Maunoa. Viesti meni perille, mutta sitä ei tarvinnut noudattaa. Kaikki eivät tulleet kahville.
Puustien suksee oli valtava. Joku sanoi, ettei IKINÄ ole saanut nuin hyviä puustinkeja ja joku kuiskasi, että saako syödä usiamman.
Laila sanoi, että eipäs kehuta liikoja YLYPISTYY vaan.
Vannoin, etten ylpisty, vaikka vaikeuksia oli vaikuttaa vaatimattomalta.
Sanoin, että olen tottunut tähän. Jo rakas edesmennyt veljeni, joka oli tunnettu tirsmuisuudestaan, kysyi:" Saako ottaa toisen tollasen lahnatautisen (lue: puusti)?"Se oli kehumista.
"Varo, ettei noukkaan sada vettä, jos oikein ylypiäks tuut! "naureskeli joku.
Näin on. Syytä on olla vaan aika nöyränä, kun on vastuu illalla.
Kalervo esitti, että kirjoittaisin runon siitä, miten vettä voi sataa nenään! Aihe tuntuu kehittämisen arvoiselta.
Nyt ovat sitten pikkukärpäsetkin heränneet horroksestaan. Juuri eilen sen piti sattua, kun köökissä oli kaikenkattava pullameri. PAH! Täällä Hälvän Vähällänevalla pikkukärpäset ovat huonekärpäsen kokoisia ja huonekärpäset ovat taas puolestaan kolmensentin rotjakkeita, tuskin ilmassa pysyvät.
Runo: Oli puhuttu ja kirjoitettu
kuunneltu ja nähty.
Asia oli laittanut ajattelemaan,
aluksi
mikä ihmeen sikajuttu?
Tuleekohan se tänne asti? Löytääkö meidän kolkan.
Tämän meidän maan?
Pysyis nyt vaan tuolla muualla, kaukana.
Ei tänne!
Mä laitan kampoihin!
En kättele, en pussaile, en puhu, en pukahda.
Jynssään kädet, ovenkarmit, krivat, avainniput
kauppakärryt, kännykät, vessannupit, kahvat kaikki.
En aivasta, en kaivele nekkua, en, en...
Suunnitelmat eivät ole vedenpitäviä
huomaan
eivät ne ole taudinkestäviä.
Parasta on laittaa kädet ristiin ja pyytää:
Auta Jeesus mua ja muita.
kaikissa maissa
taudeilta
ja tältä sikaflunssalta!
No niin tässäpä tämä. Toivoo ja uskoo Kaisa

2 kommenttia:

pau kirjoitti...

Kiitos Jumalalle, että lähetti väkeä noin mahdottomasti
teidän teltalle! Ja tänään on perjantai, joten tulee varmaan vielä enemmän. Tuovat kavereitaankin.
Kaipa kirjotat sitten sen telttarunon tänne meidän kaukaisten luettavaksi? Tai jos et, niin tyydymme näihin, jotka on vain täällä blogissa.
Olen iloinen oikiasti, että avasit tämän blogin ja kirjoittelet tänne tekstiä ja runoja. Tämä on hyvä!
Voi hyvin rakas Kaisa ja hyvin voikoon myös miehesi Magnus (nimi muutettu)!
Mä menen hautajaisiin huomenna Nevadaan, yöksi mökille, vaikka siellä on pimiää mutta hiljaista. Pyhänä sitten Kohtauspaikalle.

Anita kirjoitti...

Taas oli mukavaa luettavaa Kaisa ;) Kerroit siitä uima-altaasta...kivaa oli polskutella Viivin ja Joonan kanssa mikä sen hauskempaa liikuntaa ja terveellistä vielä. Uskon että rukouksiin on vastattu ja 'saludot' riitti altaan hankintaan...on se vaan niin ihmeellistä kun saa vastauksia sellaiseen mitä ei ole edes kuvitellut saavansa :)
Sataa sataa ropisee ja totutellaan syksyn tuloon ja toivotaan että säästymme sikaflunssalta...käsienpesua ei aivastella toisia päin ym. Hyvää loppukesää !
p.s. muistan saludon...