


Tervetuloa kaisajoupinblogilukijakuntakatraaseen Isa-Maria ja Jukka-Pekka!
Saan aina onnellisuushepulikohtauksen, kun huomaan, että lukijoihini liittyy joku uusi ÄÄNENKANNATTAJA. Kaikki entiset ovat toki myös mielessäni ja muistissani .
Seuraan myös laskutikun avulla "näkymättömiä" lukijoitani. Se käy hyvin helposti, kun vähennän ensin omat kymmenet ja taas kymmenet käyntikertani päältä pois, niin saan selville asioiden todellisen laadun, eli lukijoitteni täytellisen lukumäärän ;)
Seuraavaksi maalaan blogissani eteenne MEEMIN.
Sain meemihaasteen Rosinalta. Olin esittänyt hänen blogissaan (Tarinoita Pohjanmaalta) syvän huolestumisen siitä, että kukaan ei lähetä minulle ikinä mitään meemejä.
Itkua tuhertaen valitin, kuinka kukaan ei ole kiinnostunut minun haaveistani, eikä lapsuudenleikeistäni. Rosina tarttui heti asiaan, kirjoitti blogissaan minulle MEEMIHAASTEEN ja seuraavassa tulosvastaukset ihka ensimmäiseen ikiomaan meemini:
Siihen loppuivat kysymykset ja vastaukset, mitä MEEMIIN tulee. Haastan kaikki, jotka haluavat memskuun mukaan tulla, mukaan!
Nyt jatkuu matkakereportaasini.
Kuten muistatte jäi blogikirjoitukseni edelliskerralla kihelmöivään toiseen päivään.
Matkamme KOLMANTENA päivänä aikaisin aamulla (Venäjän aikaa) kipaisin alas nukkumakomuutistani seurakuntasalin köökkiin ja laitoin puurokattilan liedelle krupajamahan, kuten Magnus sanoisi.
Sitä ennen olin jo sivellyt naamaani KEVYEN makeupin (vrt. nuoruushaaveeni).
Puurosta tuli tykyn puoleista. Ei ollut mitään väliä, kuinkapäin kattila oli, kun sitä pöytään kantoi. Puuro ei jämähtänytkään kattilanpohjalta, vaikka olisi hiukan hölskyttänytkin.
Seurasin salaa Möbelhusin, Vilumen, Calev´in ja Tyynikin ilmeitä, kun he sitä pouhottamaani aamuPAAKKUA suuhunsa lappoivat. Tyytyväisiltä vaikuttivat, tai sitten olivat hyviä näyttelemään.
Vilumella oli mukanaan tyrnimarjoja, joita 3kpl päivässä kun syö, niin häipyy kaikki vaivat kihdistä vatitautiin ja lisäksi myös köyhyys ja ilikeys.
Pihlajamarjoilla on kuulemma melkein sama vaikutus.
Minä tykkään molemmista marjoista ja olen syönyt niitä lapsena hyvinkin paljon. Sitruunaakin möyhäsin sellaisenaan, eikä yhtään tarvinnut irvistellä.
Ehkä hapahko luonteenlaatuni on jotenkin ymmärrettävissä, kun asiaa tarkemmin ajattelee.
Vilumella oli myös INTIAANISOKERIA muassaan.
Olipahan kerrassaan valtaisan hyvää sokerinsantaa. Ostan taatusti heti, kun menen seuraavan kerran intiaanisokerikauppaan.
"Noinkohan sitä uskaltaa intiaanisokeri-nimellä ostaa?" epäili Möbelhus.
Lakritsipötkylässäkään ei saa olla sitä kuvaa, mikä niissä aina on ollut ja lasten pelikortteja pitää sanoa "hullunkuriset perheet" peliksi jne.
Itse olen kyllä sitä mieltä, ettei sellaisia kuvia lakritsipötkyissä tosiaan tarvita ja "hullunkuriset perheet" on ihan kelpo nimi, mitä ko. peliin tulee.
Tuota i-sokeriahan voisi sanoa vaikka SULKAPÄÄHINE-IMELÄKIVEKSI.
Lähdimme syötyämme tervehtimään Aunuksen kaupungille niitä vanhuksia, jotka ovat vuosien aikana tulleet tutuiksi ja rakkaiksi meidän ryhmäläisillemme. Nämä vanhukset eivät enää pääse, eivätkä jaksa tulla jumalanpalveluksiin kirkolle.
Veimme tuliaisia ja olimme varanneet aikaa kunnolla juttelemiseen ja kuulumisien vaihtoon.
Jokaisen mummon siunasimme kätten päällepanemisen kanssa.
Veimme kaksi mummoa hautausmaakäynnille (kalmo) miehiensä haudoille.
Mummot veivät haudoille julki-ja salaa omenan ja makarooneja. He hiukan arkailivat ja hymyilivät vaivautuneesti, kun huomasivat, että "huomasimme".
Tietysti he tietävät, että MEILLÄ MOINEN EI OLE TAPANA.
Joku näsäviisas meikäläinen on joskus kuulemma kysynyt, että luulevatko he, että vainajat tulevat syömään heidän viemiään ruokia.
Oli mummo kysynyt puolestaan, että luulemmeko me, että vainajamme tulevat haistelemaan kukkasia, joita haudoille viemme.
Noh, maassa maan tavalla.
Tervehdyskäyntimme jatkui sitten kipuamalla erään kerrostalon neljänteen kerrokseen.
Harvoin saa niin sydämellistä vastaanottoa, kuin me saimme. Minuakin tervehdittiin, kuin ammoin kadonnutta ja nyt löytynyttä rakkaimmasta rakkainta siskokultaa :)
Kerrostalon piha-alueella majaili ainakin parikymmentä kissaa. Punaista ja kirjavaa, aikuista ja penikkaa.
Kissoille oli tuotu ruokakuppeja puskien juureen ja niissä oli kalanpäitä, sun muuta sapuskaa.
Erityisen iloiseksi tulin, kun katit eivät hievahtaneetkaan kulkuväylältämme. Ne kölliskelivät kaikessa rauhassa kuivalla maalla ja sukivat viiksikarvojaan ja hännän tyviään.
Me sen sijaan jouduimme astelemaan melkein kurakossakin siinä väistellessämme.
Näitä kissoja ei kukaan ollut kiusannut. Ne luottivat ihmiseen täydellisesti. Siitä iloni.
Takaisin kirkolle palattuamme saimme mennä saunaan. Kirkon toisessa päässä on asunto, jonka toisessa kerroksessa tämä ihanuus sijaitsee.
Puhtoisana ja onnellisena kömmin komeroon nukkumaan.
"Levolle lasken Luojani. Armias ole Suojani. Sijaltain ellen nousisi, taivaaseen ota tykösi"...
Pienen hetken podin ankaraa ikävää, jonka jälkeen epätasainen kuorsaus kantautui komeron pahviseinän toiselle puolelle jatkaen kulkuaan Aunuksen pimeille kujille.
Matkan kolmas päivä oli loppuunsa tullut.
Psalmi 131
Matkalaulu; Daavidin virsi.
Herra, minun sydämeni ei ole ylpeä,
eivät minun silmäni ole korskeat,
enkä minä tavoittele asioita,
jotka ovat minulle ylen suuret ja käsittämättömät.
Totisesti minä olen sieluni viihdyttänyt ja tyynnyttänyt:
niinkuin vieroitettu lapsi äidin helmassa,
niinkuin vieroitettu lapsi,
niin on sieluni minussa.
Pane toivosi Herraan, Israel
nyt ja iankaikkisesti.
Hyvää yötä, Jeesus myötä
T: Kaisa von Meemiskogstrand